Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Πλέσκα (Πίττα)

Πλέσκα


Βασικά συστατικά

   πράσο | φέτα | αυγά


    2 αβγά
    ½ ποτήρι καλαμποκέλαιο
    αλάτι
    ½ κιλό φέτα
    800 γρ. πράσα ζεματισμένα
    750 γρ. καλαμποκάλευρο
    2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Διαδικασία

Η πλέσκα είναι είδος βλάχικης πίτας. Είναι πανεύκολη στην παρασκευή της και πάρα πολύ νόστιμη!

Βήμα 1: Σε μια μεγάλη μπασίνα ανακατεύουμε με το χέρι τα 650 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, αλάτι και λάδι, προσθέτοντας σιγά-σιγά νερό μέχρι το μείγμα να γίνει σφιχτό.

Βήμα 2: Λαδώνουμε το ταψί που θα ψήσουμε την πίτα, βάζουμε μέσα το ζυμάρι και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του.

Βήμα 3: Χτυπάμε τα αβγά και τα βάζουμε σ' ένα μπολ μαζί με τα πράσα και την τριμμένη φέτα. Ανακατεύουμε και απλώνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη.

Βήμα 4: Πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο, μουσκεύουμε με λάδι και νερό και ψήνουμε την πίτα στους 180οC για περίπου 1 ώρα.

Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου