ΠΙΤΑ ΝΤΙ ΜΠΟΥΡΕΤΣ
Ποιος δε θυμάται την περίφημη πίτα από μανιτάρια... (Ντι μπουρέτς). Μανιτάρια που μαζεύονταν κυρίως από το δάσος.. Νόστιμα κι αρωματικά. Η Θείτσα Σιούδω θα μας δώσει στο τεύχος αυτό τη γνήσια λιβαδιώτικη συνταγή της νοστιμότατης και υγιεινής αυτής πίτας. ΤΑ ΥΛΙΚΑ:1 κιλό αλεύρι, (ή αν θέλετε αγοράστε έτοιμα φύλλα, με επιπτώσεις όμως στην ποιότητα), 1 κιλό μανιτάρια φρέσκα, 2 κρεμμύδια,1 πράσο, 250 γραμμάρια κιμά, πιπέρι, μαύρο, λάδι, αλάτι και λίγο μοσχοπίπερο (μπαχάρι),1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι 3 αυγά. ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κάνουμε πρώτα τη «γέμιση». Βάζουμε στην κατσαρόλα λάδι, δύο τριμμένα κρεμμύδια και ένα ψιλοκομμένο πράσο. Τα τσιγαρίζουμε για λίγο και προσθέτουμε τα μανιτ4ρια (που τα πλύναμε καλά και τα κόψαμε σε μικρά κομμάτια) και τα 250 γραμμάρια κιμά. Επίσης αλάτι, πιπέρι, λίγο μπαχάρι και το ρύζι. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για ακόμη λίγο (3-5 λεπτά). Στη συνέχεια βάζουμε τρία ποτήρια νερό και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 15 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε 3 (ή και λιγότερα) αυγά. Η γέμιση είναι έτοιμη.
Ποιος δε θυμάται την περίφημη πίτα από μανιτάρια... (Ντι μπουρέτς). Μανιτάρια που μαζεύονταν κυρίως από το δάσος.. Νόστιμα κι αρωματικά. Η Θείτσα Σιούδω θα μας δώσει στο τεύχος αυτό τη γνήσια λιβαδιώτικη συνταγή της νοστιμότατης και υγιεινής αυτής πίτας. ΤΑ ΥΛΙΚΑ:1 κιλό αλεύρι, (ή αν θέλετε αγοράστε έτοιμα φύλλα, με επιπτώσεις όμως στην ποιότητα), 1 κιλό μανιτάρια φρέσκα, 2 κρεμμύδια,1 πράσο, 250 γραμμάρια κιμά, πιπέρι, μαύρο, λάδι, αλάτι και λίγο μοσχοπίπερο (μπαχάρι),1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι 3 αυγά. ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κάνουμε πρώτα τη «γέμιση». Βάζουμε στην κατσαρόλα λάδι, δύο τριμμένα κρεμμύδια και ένα ψιλοκομμένο πράσο. Τα τσιγαρίζουμε για λίγο και προσθέτουμε τα μανιτ4ρια (που τα πλύναμε καλά και τα κόψαμε σε μικρά κομμάτια) και τα 250 γραμμάρια κιμά. Επίσης αλάτι, πιπέρι, λίγο μπαχάρι και το ρύζι. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για ακόμη λίγο (3-5 λεπτά). Στη συνέχεια βάζουμε τρία ποτήρια νερό και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 15 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε 3 (ή και λιγότερα) αυγά. Η γέμιση είναι έτοιμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου