Ρυζόπιτα βλάχικη
Υλικά & Εκτέλεση
Νερό αρκετό πού βράζει και ρίχνουμε μέσα:
½ κιλού ρύζι από το οποίο αφαιρούμε ένα απλόχερο
Προσθέτουμε 2-3 ποτήρια νερό για το ζουμί μετά το βράσιμο
Επίσης
1 μικρό πακέτο βούτυρο Κερκύρας και:
¼ {250 γραμ} δηλ. βιτάμ ή όποια άλλη μαργαρίνη
½ κιλό λευκή σταφίδα πλυμένη
¼ καρύδια πολύ χοντροκομμένα
κανέλλα αρκετή
Ζάχαρη άχνη να το κάνη ελαφρά γλυκό
Σουσάμι καβουρδισμένο 1 απλόχερο {1 μονή χούφτα}
7-8 αυγά ολόκληρα κτυπημένα
Αφού τα ανακατέψουμε όλα μαζί απαλά, ανοίγουμε μερικά φύλλα χωριάτικα και στρώνουμε επάνω και κάτω, τα αλείφουμε με 1 κτυπημένο αυγό από πάνω και φουρνίζουμε να ψηθεί και να ροδίσει
Υλικά & Εκτέλεση
Νερό αρκετό πού βράζει και ρίχνουμε μέσα:
½ κιλού ρύζι από το οποίο αφαιρούμε ένα απλόχερο
Προσθέτουμε 2-3 ποτήρια νερό για το ζουμί μετά το βράσιμο
Επίσης
1 μικρό πακέτο βούτυρο Κερκύρας και:
¼ {250 γραμ} δηλ. βιτάμ ή όποια άλλη μαργαρίνη
½ κιλό λευκή σταφίδα πλυμένη
¼ καρύδια πολύ χοντροκομμένα
κανέλλα αρκετή
Ζάχαρη άχνη να το κάνη ελαφρά γλυκό
Σουσάμι καβουρδισμένο 1 απλόχερο {1 μονή χούφτα}
7-8 αυγά ολόκληρα κτυπημένα
Αφού τα ανακατέψουμε όλα μαζί απαλά, ανοίγουμε μερικά φύλλα χωριάτικα και στρώνουμε επάνω και κάτω, τα αλείφουμε με 1 κτυπημένο αυγό από πάνω και φουρνίζουμε να ψηθεί και να ροδίσει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου