Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ρυζόπιτα βλάχικη

Ρυζόπιτα βλάχικη
   

Υλικά & Εκτέλεση

Νερό αρκετό  πού βράζει και ρίχνουμε μέσα:

    ½ κιλού ρύζι  από το οποίο αφαιρούμε ένα απλόχερο
    Προσθέτουμε 2-3  ποτήρια νερό για το ζουμί μετά το βράσιμο

Επίσης

    1 μικρό πακέτο βούτυρο Κερκύρας και:
    ¼  {250 γραμ} δηλ. βιτάμ ή όποια άλλη μαργαρίνη
    ½  κιλό  λευκή σταφίδα  πλυμένη
    ¼ καρύδια πολύ χοντροκομμένα
    κανέλλα αρκετή
    Ζάχαρη άχνη να το κάνη ελαφρά γλυκό
    Σουσάμι καβουρδισμένο 1 απλόχερο {1 μονή χούφτα}
    7-8 αυγά ολόκληρα κτυπημένα

Αφού τα ανακατέψουμε όλα μαζί απαλά, ανοίγουμε μερικά φύλλα χωριάτικα και στρώνουμε επάνω  και κάτω, τα αλείφουμε με 1 κτυπημένο αυγό από πάνω και φουρνίζουμε να ψηθεί και να ροδίσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου