Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Αρνί βλάχικο

Αρνί βλάχικο


Υλικά: Αρνί γάλακτος ψαχνό, φύλλο έτοιμο (ή δικό σας  παραδοσιακό από τα χεράκια σας), τυρί, λαδί, βούτυρο, χυμός λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, και ρίγανη.

Εκτέλεση: Κόβετε το κρέας σε μερίδες και το ραντίζετε με τον χυμό λεμονιού και το λαδάκι. Το πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Παίρνεται ένα φύλλο και το διπλώνετε στα 4 και βάζετε στην μέση 1 κομμάτι κρέας. Τοποθετείτε επάνω στο κρέας μια φέτα τυρί και το τυλίγετε μέσα στο φύλλο, με τρόπο ώστε να γίνει ένα μικρό δεματάκι. Το βάζετε σε ταψάκι βουτυρωμένο. Αλείφετε την επιφάνεια του φύλλου με βούτυρο. Τυλίγετε μέσα σε φύλλα όλα τα κομμάτια κρέατος κατά τον ίδιο τρόπο. Βάζετε το ταψάκι σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα ή μέχρι να ψηθεί το κρέας και το φύλλο να γίνει χρυσόξανθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου