Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΤΥΡΟΨΩΜΟ

   ΤΥΡΟΨΩΜΟ


   Υλικά:

    4 κούπες αλεύρι
    1 κούπα νερό
    1 φακελάκι μαγιά
    1 βιταμ
    λευκή φέτα (όση θέλετε)
    λίγο αλάτι (προαιρετικό)

    Εκτέλεση:

    Κάνουμε το ζυμάρι με το αλεύρι, το νερό, τη μαγιά και το ελάχιστο αλάτι. Την χωρίζουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος της χούφτας.
    Σε ένα μέτριο σκεύος λιώνουμε το βιτάμ (να μην κάψει, μόνο να λιώσει).
    Σε ένα τάπερ θρυματίζουμε τη φέτα.
    Απλώνουμε λίγο βιταμ σε ένα ταψί.
    Χώνουμε τις χούφτες  μας μέσα στο βιταμ και παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης και προσπαθούμε να το ανοίξουμε φύλλο με τα χέρια μας.
    Το πρώτο φύλλο που θα στρωθεί στο πάτο του ταψιού, μας ενδιαφέρει να πιάσει καλά όλο το πάτο και να μην κάνει τρύπα. Και να κάνει δηλαδή μπαλώστε το.
    Αν χρειαστεί βάλτε και άλλο βιταμ στα χέρια σας.
    Το στρώνουμε λοιπόν στο ταψί και απο πάνω ρίχνουμε όσο τρίμμα φέτας θέλουμε.
    Ξαναβάζουμε μπόλικο βιταμ στα χέρια μας και παίρνουμε  άλλο μπαλάκι ζύμης.
    Το ανοίγουμε όπως όπως και αυτό (δεν μας πολυενδιαφέρει αν βγει ατσούμπαλο ή πιο μικρό απο την διάμετρο του ταψιού) και το απλώνουμε πάνω στο τρίμα του τυριού.
    Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία στρώσεων (πάντα με βουτυρωμένα χερια- όλο το βιταμ θα το σηκώσει η ζύμη)και τελειώνουμε με το τελευταίο μπαλάκι απο πάνω.
    Πιέζουμε με τις παλάμες πάνω στην πιτα να ισιώσει καλά και ψήνουμε στους 180 για 45'  (μέχρι να ροδοκοκκινήσει).

Αν θέλουμε  μέσα στο τυρί ανακατεύουμε και 1-2 αβγά.
Καλή επιτυχία!

Προέλευση: http://www.greekmasa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου